Cemaat-ı Metrobüs Vol 2

Cemaat-ı Metrobüs Vol 2'yi heyecanla beklediğinizi biliyorum. Metrobüsteki güncel haberlerden ve yeni geliştirdiğim taktiklerden haberdar olmanız için çalışıyorum efendim. 

Yalnız şunu belirtmeden edemeyeceğim, yazıyı yazmamdan bir ay sonra bir televizyon kanalının haber kuşağında kelimesi kelimesine yazımın haber yapıldığını gördüm. Değerli YANLI  yansız medya bari bana şifahen haber verseydiniz. Çok üstünde durmadım. Sonuçta ortak amaç var. Bilgi paylaştıkça çoğalır demiştik. Onlar bu sözü nasıl içselleştirdiyse artık hemen uygulamaya geçmiş. Bu yazımda haber yapmaya değecek bir şey bulursanız haberleşelim. :)

Daha önceki yazımda metrobüse biniş teknikleri üzerinde durmuştuk. Şimdi biraz metrobüs içi davranışlar üzerinde duracağım. 

SAKIZ Mağdurları

Değerli Metrobüs Kullanıcıları, sakız toplum olarak severek kullandığımız bir ürün lakin gün içinde yaşadığınız bütün sorunları sakız çözemez. Önce bunu bir benimseyelim. Sakızın oturan kişi başında şiddetle ve şehvetle çiğnenmesi o kişinin size koltuğu bırakacağı anlamına da gelmez. Bu da cepte. İstanbul Büyükşehir Belediye'si durumu fark etmiş ki bunu sizi kırmadan karikatüre ederek şirin şirin yol boyunca -genellikle yanlış durak gösteren ekranlarda- bol bol gösteriyor. "Diğer Yolcuları Rahatsız Etmeyin" Belkide sakız kasları kuvvetlendiriyordan yola çıkarak spor kategorisinde sakız çiğniyor olabilirsiniz. Metrobüsün yoğun saatini atlatmak, diğer yolcuların ruh sağlığını sizin beden sağlığınızı korumanız için bir spor salonuna yazılmanızı öneriyorum. 




TER KOKUSU

Konuyu ve ne yapmanız gerektiğini siz biliyorsunuz. Hiç girmiyorum. :)






OTURMA YARIŞI

Arkadaşlar daha önceki yazımda arkanızdaki nidalara kulak asmayın dedim ama özellikle Zincirlikuyu durağında ve Mecidiyeköy'de (M.köy'e boş metrobüs gelince) ne canlar yandı, ne yuvalar yıkıldı. Sertlik dozumuzu düşürerek çarpışalım.


YAŞLILARA YER VER-ME! 

Değerli Metrobüs Kullanıcıları, özellikle teyzecim ve amcacım emekli maaşını almaya, torun sevmeye, arkadaşlarla gün yapmaya veya kahvehaneye gitmek için bindiğin o metrobüse 9 saat işte per perişan olan gençlerle birlikte biniyorsun. O gençlerin gözlerinden uyku yüzlerinden yorgunluk akarken belli ki alışverişten gelmişsin poşetinle iteleyip " amaaaannn canım bu gençlikte hiç iş yok. Saygı kalmamış." dedikten sonra vicdanınla başbaşa kalıyor musun? Metrobüsteki bütün akranlarını da yanına alarak bir direnişe imza atmış olmak neyi değiştiriyor. BİZE sürekli saygıyı hatırlatmanıza gerek yok. Yeri gelince her aklı başında genç gerekeni yapıyor zaten. Tıklım tıkış metrobüste siyaset yapmaya ne gerek var. Direnmek güzeldir ama yeri metrobüs değil :)

SIRT ÇANTASI

Yer açma ve metrobüse binme konusunda büyük kolaylık sağlayan sırt çantalarını metrobüse bindiğinizde aynı amaç için kullanmayınız. Müziği sonuna kadar açıp, kulaklığı fonksiyonu dışına çıkaran arkadaşlar bir de dans etmeye başlayınca daha da bir ızdırap haline dönüşüyor. Size hem taktik hem kolaylık: Sırt çantanı oturan birinin ayak ucuna koymayı teklif et. Eğer o kişi senden önce inecekse yerini de garantilemiş olursun. 

Liste böyle uzayıp gidiyor. Vol 3'ü bekleyin... Çok yakında..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balayında Phuket- 2017 Güncel Bilgiler

Geleceğin Kadın Liderleri başarıya koşuyor! Tebrikler Ebru Tatar

Fazıl Oral Diyor Ki