Pasta Sanatı ve Girişimcilik

ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site



Doğum günlerinde, yıl dönümlerinde, sevgililer gününde ve bunlar gibi diğer günlerde hepimiz kendimizi özel hissetmek isteriz. Sevdiklerimize sevgimizi göstermenin en önemli yolu da onların özel günlerini hatırlamak ve unutamayacakları sürprizler hazırlamaktır. Yakınlarınızın karakterine, yaşam tarzlarına uygun pastalar yapılabildiğini biliyor muydunuz?

Bu pastalar adeta birer sanat eseri. Yaratıcılık, kişi analizi yapabilme, el becerisi ve lezzeti birleştiğinde karşımıza çıkan başarılı, lezzetli ve mükemmel pastalar.

Pasta sanatının öncülerinden ve en iyilerinden olan Mine SEYİDOĞLU İle konuştum. Bu eserleri yaratmaya başlama serüvenini ve kendi hayatından kesitleri şöyle anlatıyor;

1971 İstanbul doğumluyum.14 ve 15 yaşlarında dünya tatlısı iki kızım var.Biri sağ diğeri sol yanım.30 Sene önce kedi dili bisküvi ile yaptığı pastalarla çevresinde meşhur olmuş,elinin değdiği her yemeğe lezzet katan bir annenin ve onları yemekten büyük zevk alan harika bir babanın kızıyım.Anlayacağınız yemek ve pastalar genlerde yer etmiş bir kere.Üç kardeşin ortancasıyım.Abim ve kız kardeşim annemle babamın benim için dünyada yaptıkları en güzel iki şey.İyi ki varlar.Tatlının her türünü seven bir insan olarak bu konuya uzak kalmam mümkün olmadı hiçbir zaman.Birde benden daha çok tatlı seven eşimde girince hayatıma daha çok pasta yapmak şart oldu.Beğenilen her pastanın ve kurabiyenin ardından sipariş alarmısın diyenleri kırmamak adına yapılan pastalar yavaş yavaş yeni bir işe dönüştü.Yaklaşık iki senedir yaptığım siparişlerde herkes siten var mı diye sormaya başlayınca eşimin 2009 yılbaşı hediyesi www.pastaevim.com beni inanılmaz mutlu etti.Her zaman sürprizleriyle beni şaşırtan eşim 2009’un ilk sürprizini de yapmış oldu.Umarım bundan sonra ağız tadıyla,güzel pastalarla ve güzel tariflerle birlikte oluruz.
Mine SEYİDOĞLU’nun bu büyük girişimciliği günümüzde KAGİDER(Kadın Girişimciler Derneği),çeşitli banka ve firmanın da desteklediği kadın girişimcilere önemli bir örnek teşkil ediyor.

Artık kadınların sektörde istihdamının arttırılması üzerine projeler başlatılıyor. KAGİDER’in öncülüğünde başlatılan Kadına İstihdam Kampanyası “Çalışmak istiyoruz” sloganı ile başta kadınlar olmak üzere, hükümet, işdünyası ve kamuoyuna yönelik Akbank’ın kurumsal sponsorluğunda başladı.Bu kampanyanın amacı Türkiye’de kadın istihdam oranını arttırmak.AB ülkelerinde kadın istihdam oranı %52 iken Türkiye’de sadece %23.5 oranındadır.KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç bu proje için yapılacakları şu şekilde belirtiyor ;

KAGİDER tarafından lansmanı yapılan kampanya 2010 yılı sonuna kadar sürecek. Kampanya kapsamımda, pozitif ayrımcılık sisteminin yasalaştırılması yönünde savunu ve lobi çalışmaları yapılacak, ayrıca siyasetçilerin seçim ajandasına kadın istihdamı konusunun girmesi için çeşitli toplantılar, tartışma ortamları ve medya aracılığı ile savunu faaliyetleri yapılacak. Bunun dışında, medya ve reklam çalışmalarıyla da kadınlar ve işdünyası başta olmak üzere kamuoyu bilinçlendirme konusunda faaliyetler yürütülecek.

Ülkemiz de girişimciliğe özellikle kadın girişimcilere bu denli destek çıkılması yüzümü güldürüyor gerçekten. İnanıyorum ki bu çalışmalar karşılığını en iyi şekilde bulacak.Günümüzde giderek artan ölçüde bayanlarda girişimciliği bir kariyer olarak seçmeye başlıyacaktır. Piyasa koşulları belli fakat riskin her zaman girişimciyle beraber olduğunuda unutmamak gerekir.

Meltem Karaarslan

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balayında Phuket- 2017 Güncel Bilgiler

Geleceğin Kadın Liderleri başarıya koşuyor! Tebrikler Ebru Tatar

Fazıl Oral Diyor Ki