Kış Geldi Ne Yapalım?

 

Kış kendini bu hafta itibari ile iyice belli etmiş durumda. Artık ince bir hırkayı sırtımız alıp dışarı çıkamasakta kışın keyfi bir başka. Burnumda tüten tarçın kokusu kışın en açık habercisi oluyor benim için.Tarçının yanında sayamadığımız kadar meyve ve otun olduğu karışımlar yudumlanırken narin bir şekilde yağan karı izlemek paha biçilemez.
Evet dediğim gibi tarçınlı çayımızı yudumlarken hoş vakit geçirip kendimizi dinleyebiliriz fakat sosyal insanlar olarak kara kışta olsa çeşitli etkinliklere, aktivitelere katılmamız gerekli. Bu nedenle yağan bu kara, donduran bu soğuğa rağmen neler yapabiliriz şöyle bir gözden geçirelim.
Kışın gelmesiyle ister istemez yapılacak aktivitelerde kapalı mekanlar tercih sebebi oluyor.
Yazıya başlamadan önce sosyal ağları kullanarak ufak bir araştırma yaptım.Yazıyı yazmaya başlarken sosyal insanlar olarak kara kış bile olsa kendimizi dışarı atmalıyız öngörüsünde bulunmuştum.Cevaplar sokak sokak gezmek yerine ev aktiviteleri düzenlemeye daha yatkın geldi.
Soğuk kış günlerinde neler yapmayı seviyormuşuz?Sizlerden gelen cevapları değerlendirelim.
Öncelikle hepimizin ilk aklına gelen sinema ve tiyatroların popülerliğini koruduğunu belirtmekle başlayalım. Türk sinemasının eşsiz örnekleri ardı ardına gösterime giriyor. Bir dönem Türk sinemasının bittiği iddialarını utandıracak yapıtların sergilendiği sinema alanı kış mevsiminde değerlendirilmeye değer,öncü aktivitelerden. Aynı durum tiyatro içinde geçerliliğini koruyor. Çeşitli televizyon programlarında her ne kadar gençlerin tiyatroya ilgisi olmadığı vurgulansa da genç akranlardan gelen cevaplar bunun aksini idda ediyor.
Evcil cevapları baylar ve bayanlar olmak üzere incelemeye almakta fayda var.
Erkek arkadaşlar evde sabahlara kadar süren playstation turnuvaları düzenlemeyi, maç seyretmeyi (aynı maçı birkaç defa bıkmadan izleyerek) ,aynı zaman da söz konusu maç olunca çoraptan top yapıp oynamayı, hava ne kadar soğuk olursa olsun mangal keyfi yapmayı ve sinemaya gitmektense evde dvd kiralamayı tercih ediyor. Nadir olarak tabu'da gelen cevaplar arasında (Eğer ki bayan arkadaşları misafir ediyorlarsa.).
Azınlıkta olsa da birkaç erkek arkadaşın önerisini de belirtmeden geçemeyeceğim.Şaşırtan ve bayanların hoşuna giden yorum; dağ evinde kamp ve oranın olmazsa olmazı sıcak şarap. Evet, fark ettim sizde çok şaşırdınız. Bu devirde böyle düşünebilen romantik erkeklerin var olduğunu bilmek umut verici .
Bayan arkadaşlardan da (playstation turnuvaları hariç ) benzer cevaplar aldım. İlk tercihleri kahkaha dolu anlar ve unutulmaz anılar bırakan tabu oluyor.Bilirsiniz ki bayanlar bütün bir günü alışverş yapmaya ayırabilir.Çılgınca alışveriş yapma fikri listemizde ilk sıralarda.Derya Baykal'ın Türkiye'ye getirdiği yaratıcı kadın rüzgârı Türk kadınlarına ilham vermeye devam ediyor. Hemcinslerinizden farklı olmak istiyorsanız soğuk kış günlerinde sufle yapımını öğrenerek 20-0 öne geçeceğiniz belirtildi.

KAGİDER 'in Proje Yöneticisi Doğa TAMER'İN samimi yorumu da şu şekilde oldu; '' İstanbul'da süper sergiler var. Bir de kışın Yeniköy Kahvesi'nin şömineli kısmına gidip okey, tavla oynamak falan güzel oluyor. Hem sıcak hem denize nazır. Aynı zamanda kışın Abant'a gidip şömine karşısında sıcak şarap içmek iyi oluyor. Tabii yolda kalmadığın sürece. İş güç olmasa ben de romantik bir film karşısında mısırımı patlatıp battaniyenin altına girip mayışmayı ve jeneriğe doğru uyumayı isterdim ne yalan söyleyeyim. ''
Gelelim sporseverlere. Kış aktiviteleri dediğimde fikirlerini eksik etmediler. Tercihleri; snowboard ve kayak üzerine oldu. Bu dönemde alternatif fırsatlar olduğunu belirten üniversiteli sporseverler kış sporlarının ana merkezlerine yapılan organizasyonları kaçırmıyor.
Son olarak eskiye gittik birlikte. Bizler için çocukluğumuzun en güzel aktivitesi olan; Sobada kestane pişirmek ve mandalina kabukları yakmak.
Okuldan eve geldiğimizde ödevler çabucak yapılır.Ardından sokağa kartopu savaşına çıkılırdı.Soğukta tutmayan ellerle eve girilip sobanın başına koşulurdu.Soba yakınlarında mayışmışken aniden mis gibi kestane kokusuyla uyanırdık.Bu fasıldan sonra her gün yakmadan uyuyamadığım mandalina kabukları. .
Sobadaki tadı vermese de ailece kestane keyfi yapmayı yemeyi tercih edenler de yorumlarını paylaştı.
Sinema ve tiyatro dışında bir çok enteresan fikri benimle paylaşan,illa ''kendizi dışarı atın'' öngörümü kıran , uygulamaya çalıştığım fakat pek bir üşendiğim sporu keyifli hale getirip bana yazdıran ve burnuma o yanık mandalina kabuklarının kokusunu tekrar hatırlatan sevgili dostlar ; Hepinize bu yazımdaki dokunuşlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
Bu yazımı soğuk havada üşengeçlik yapan dostlardan ilham alarak yazdım umarım hepinizde ufak kıpırtılar uyandırır. Kestane kebap bizi bekler. Keyifli bir kış geçirmeniz dileğiyle.

Meltem KARAARSLAN

www.sebinmedya.com
Yazarı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balayında Phuket- 2017 Güncel Bilgiler

Geleceğin Kadın Liderleri başarıya koşuyor! Tebrikler Ebru Tatar

Herkes Burada Sen Neredesin? #GKL2016