İSTANBUL 2010 KÜLTÜR BAŞKENTİ VE GÖNÜLLÜ HİZMETLER




İstanbul'˜u Şiirler, Şarkılar, romanlar, resimler, fotoğraflar birçok sanatsal ürünle birçok kişi anlatmış, bu büyülü şehri tanımlandırmıştır.2010 kültür başkenti seçilmesi de İstanbul'u hak ettiği yere ulaştırdı.
Bu durum İstanbul için yapılan projeleri, yapılandırmaları hızlandırdı. Belki iş yoğunluğunuzdan belki sınav stresinden belklide ailenize ayırdığınız zamandan fırsat bulup projeleri, etkinlikleri takip edemiyor olabilirsiniz. Bir fırsatını bulup kahvenizi yudumlarken yazımı okuyor olursanız eğer şanslısınız. Çünkü ben sizin için önemli etkinlikleri, projeleri araştırdım. Çok kolay olmadı açıkçası birçok proje ve etkinlik var. Sizin için aralarından seçtiklerimi paylaşacağım.

Projelere göz attığımızda müzik, opera, sinema, belgesel, animasyon, edebiyat, sahne ve gösteri sanatları, geleneksel sanatlar vb birçok konuda proje var.www.istanbul2010.org sitesine girdiğinizde ilgi alanınıza göre projeleri seçip bilgi alabilirsiniz.
En çok ilgimi çeken   "Sanatın Anadolu Aydınlanması'' adlı proje.  
Bu projeyi şöyle anlatmışlar; 15 ilde bulunan üniversitelerde oluşturulan 17 proje grubunun ilk olarak kendi illerinde, daha sonra da İstanbul'da, Nisan-Aralık 2010 tarihleri arasında açacakları sergileri içeriyormuş. Bu sergiler zengin Anadolu uygarlıklarından esinlenmiş çağdaş ürünlerden oluşacakmış.
Her üniversite İstanbul'da kendi sergisini açacakmış. Bu sergiler resim, heykel, seramik, grafik, dans, müzik, drama gibi sanat dallarının tümünü kapsamaktaymış.

Bu sanat dallarının meraklıları gerçekten çok keyif alacaklar. Sergi tarihlerini ayrı bir bildirim olarak sizlerle paylaşacağım.
ikinci bildirimimde spordan olsun dedim ve 2010 FIBA DÜNYA ŞAMPİYONASI oldu.

llki Arjantin'de 1950 yılında gerçekleştirilen FIBA Dünya şampiyonası, bugün dek 15 kez düzenlenmiş. Brezilya, Şili, Uruguay, Yugoslavya, Porto Riko, Filipinler, Kolombiya, İspanya, Arjantin, Kanada, Yunanistan, ABD ve Japonya'˜nın evsahipliği yaptığı şampiyonalarda Yugoslavya 5, Sovyetler Birliği ve ABD 3'er, Arjantin ve İspanya da birer kez şampiyon olmuşlar.
 16.'sı 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında ülkemizde düzenlenecek bu büyük organizasyonun grup maçlarına İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri evsahipliği yaparken, Şampiyonanın final grubu maçları ise İstanbul'da oynanacakmş.

Avrupa Birliği ofisinde staj yaparken arkadaşımla gönüllü hizmetleri araştırıyorduk ve FIBA dünya şampiyonası için gönüllüler aradıklarını gördük birçok konuda yardımda bulunabileceğiniz bu organizasyonda basketbol sever herkesin büyük bir zevkle gönüllü olduklarından eminim.
Böyle organizasyonlarda, projelerde bulunmak sosyalleşmek adına büyük bir fırsat olur. Aynı zamanda iş başvurularınızda öncelik sağlar. Bu nedenle elinizden geldiğince gönüllü hizmetlerde bulunun. Bazı arkadaşlarımız bu hizmetlerin sıkıcı olduklarını düşünüyorlar ama gördüğünüz gibi herkesin ilgi alanına göre proje ve organizasyon mevcut. Yeter ki siz gönülden isteyin ve araştırın.
Gönüllü hizmetleri gerçekleştirmenize vesile olabilecek sosyal yardımlaşma derneklerinde de  yeteneğinize göre hizmetlerde bulunabilirsiniz.
Örneğin; Şebinkarahisar Ocaktaşı (Gölve) köyü Sosyal yardımlaşma derneği bu konuda gençlere büyük fırsatlar tanıyor ve sonsuz destek sağlıyor. Şebinkarahisar Ocaktaşı köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği gençlik kollarını kurarak buna en büyük adımı atmış. Gençlik kolları aktif bir şekilde çok önemli organizasyonlara profesyonelce imza atıyor. Şebinkarahisar Ocaktaşı köyü Sosyal Yardımlaşma Derneği başkanı Yakup Şeker'in gençlerin arkasında olup onlara güvenmesi, desteklemesi gençlerinde sanat, spor vb konularda kendilerini göstermelerine vesile oluyor. Sayın Yakup ŞEKER'i Sayın Sezar KARAKUޘu ve Sayın Kerim KARAARSLAN'ı gençlere tanıdıkları fırsatlardan, verdikleri destekten ötürü gönülden tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın okurlar özelliklede akranlarım. Karşımıza çıkan veya bize sunulan fırsatları değerlendirmek, hayata geçirip kendimize fayda sağlayabilmek yaşadığımız dönem için önemli bir faktör. Bu nedenle elimizden geldiğince çalışmalı, kendimizi geliştirmeli, en iyiyi hedeflemeliyiz
Eğer yazımı okuduktan sonra aklınızda bazı şeyleri şekillendirebildiysem ne mutlu bana. Hadi durmayın başlayın o zaman. . .

Meltem Karaarslan

www.sebinmedya.com
yazarı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balayında Phuket- 2017 Güncel Bilgiler

Geleceğin Kadın Liderleri başarıya koşuyor! Tebrikler Ebru Tatar

Fazıl Oral Diyor Ki